Aloittelevien sukeltajien kummitoiminta

Seurassamme on muutaman vuoden ajan pidetty laitesukelluksen peruskursseja pienryhmissä. Yksi kouluttaja on opettanut 3–4 oppilasta kerrallaan ja koulutus on järjestetty joustavasti. Lisäksi seuraamme on liittynyt jäseniä, jotka ovat käyneet laitesukelluskoulutuksen jossain muualla esim. toisella paikkakunnalla tai ulkomailla.

Kynnys saattaa olla korkea tutustua muihin seuran sukeltajiin tai toimintaan pienistä ryhmistä ja/tai yksittäisenä uutena sukeltajana. Onko nyt ”peiliin katsomisen” paikka? Olemmeko me kokeneemmat sukeltajat liian etäisiä uusille aloitteleville sukeltajille?

Aloitamme kummitoiminnan, jossa tapahtumia suunnataan kahden edellisen vuoden aikana seuraan liittyneille tai kortitetuille sukeltajille. Aloittelevan sukeltajan on helpompi tulla tapahtumaan, jossa on useampia saman tasoisia sukeltajia ja samalla heille tulee mahdollisuus tutustua sekä löytää uusia sukelluskavereita. Kummeina toimivat seuran kokeneemmat sukeltajat, jotka samalla markkinoivat seuran eri ”palveluita” aloitteleville sukeltajille. Kummiryhmän muodostavat peruskurssien kouluttajat (Esa Koponen ja Kalle Hakala) ja muut halukkaat vapaaehtoiset.

Kummitoiminta on matalan kynnyksen seuratapahtuma, jossa kummi on aktiivinen järjestäjä ja organisoija. Hän markkinoi omaa tapahtumaa sovitussa kanavassa (WhatsApp Facebook, sähköposti yms.) ja vastaa tapahtuman käytännön järjestelyistä. Sopivia tapahtumia ovat mm. allasharjoitukset talvikauden aikana, laivatapahtumat, rantakohteilla sukeltaminen ja talkoo sukellukset. Tavoitteena on, että vähintään kerran kuukaudessa olisi kummitapahtuma ajalla huhtikuu – syyskuu.

Alustava suunnitelma (tapahtumat laitetaan seuran tapahtumakalenteriin):

  • Huhtikuu, esim. vko 15, allasharjoitus (Esa ja Kalle)
  • Toukokuu, esim. vko 20, allasharjoitus (Esa ja Kalle)
  • Kesäkuu, esim. vko 24, avovesisukellus esim. Paakkilassa tai uimaranta talkoo
  • Heinäkuu, esim. vko 28, avovesi tai laivasukellus (järvileirillä, suvas tai ke-sukellus)
  • Elokuu, esim. vko 32, avovesisukellus esim. Valkeajärvi
  • Syyskuu, esim. vko 36,

Kummitoimintaan toivotaan mukaan kaikki, jotka haluavat olla mukana tukemassa uusien sukeltajien alkutaivalta. Ideoita toiminnan kehittämiseksi toivotaan. Mukaan ilmoittautuminen onnistuu olemalla yhteydessä Kalle Hakalaan, puheenjohtaja@kuopionurheilusukeltajat.fi tai p. 0504774560.