Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Norjan merileiri kesä 2020

la 27.6.2020 klo 14:00 - la 4.7.2020 klo 09:00

Norjan Merileiri 2020 Andørja

Kuopion urheilusukeltajien perinteinen merileiri pidettiin tänä vuonna Norjan Andørjan Engenesissä. 27.6-4.7.2020. Leirille osallistui 13 laitesukeltajaa, (+ yksi päiväkävijä) sekä 3 vapaasukeltajaa ja 4 turistia. Leirin kulut pysyivät lasketussa budjetissa

Koronavirus tilanteessa oli leirin aikoihin sopivasti rauhallinen jakso, ja viranomaisten ohjeet ja määräykset mahdollistivat matkaan pääsyn. Leiriläiset matkustivat Norjaan suoraan käsivarren kautta. Kalusto kulki vuokratussa peräkärryssä ja seuran vene OctoII trailerilla, kalustoryhmä hoiti työnsä erittäin mallikkaasti, siitä kiitos heille.

Leiriläiset majoittuivat Andørja havfiskesenterissä, josta oli vuokrattuna kolme 77 m2 huoneistoa sekä vuokraan kuulunut pulpettivene, joka oli leirin ajan vapaasukeltajien käytössä. Majoituksessa oli ravintolapalvelut ja kauppa oli 200m päässä. Majoitus olosuhteet olivat erinomaiset, meille osoitettiin paikka täyttöasemalle aivan majoituksen vierestä sekä saimme lämpimät varasto ja kuivatustilat varusteille.

Teimme leirillä yhteensä 12 laitesukellusta. Suurin osa sukelluksista oli mahdollista suorittaa aivan majoituksen välittömässä läheisyydessä, josta löytyi kallionseinämää ja jyrkkää penkkaa. Seuran vene oli käytössä kahta sukellusta lukuun ottamatta jokaisella sukelluksella. Alueella oli runsaasti kalaa ja sitä myös kalastettiin .Leirillä tehtiinkin useita henkilökohtaisia ennätyksiä kalansaaliiden koossa ja määrässä. Suurimmat kalat oli laitesukeltajien keihästämä 26 kg Ruijanpallas sekä 11.4 kg kissakala. Vapaasukeltajien suurimmat kalat olivat 20kg Ruijanpallas ja 20kg turska.

Yhtenä päivänä kävimme Narvikissa tekemässä hylkysukelluksia, kävimme katsomassa Anton schmitt ja Wilhelm Heidkamp hylkyjä sekä toisen sukelluksen teimme D/SRomanby hylylle.

Mieleenpainuvimpina kohteina, ainakin leirinjärjestäjällä, jäi mieleen sisävuonon virtasukellus nousuveden aikaan, vauhti oli kova, kun menimme virran mukana 2-10msyvyysalueella. Kalliojyrkänteiden kohdalla oli mieletön tilavaikutelma näkyvyydenollessa parhaimmillaan 30 m luokkaa. Ja tietenkin ne Narvikin hylyt ovat sellaisia joihin voi tehdä lukuisia sukelluksia ja aina löytää jotain uutta ihmeteltävää.

Leiri sujui rennosti, mutta turvallisuudesta pidettiin huolta ja sukellukset sujuivat suunnitelmien mukaan. Tehtävä vastuita jouduttiin välillä muuttamaan kesken sukellustapahtuman, mutta porukan hieno yhteishenki, joustavuus ja omatoimisuus mahdollisti asioiden sujuvan kulun.

Seuran Octo II-tarjosi virkistävän yllätyksen tuulisena päivänä. Tuuli oli n. 8m/s ja tulimme satamasta niemennokan takaa vastatuuleen sukelluspaikalle. Mukana veneenkuljettaja ja 6 kpl tuplapullosukeltajaa. Hidastimme veneen vauhtia nopeasti, jolloin veneen keula “haukkasi” yllättävän syvälle ja kolme isohkoa aaltoat täyttämään veneen. 4 sukeltajaa teki hätäpoistumisen mereen, jolloin vene pääsi oikenemaan ja tyhjenemään. Arvokasta oppia saimme siis veneemme ominaisuuksista.

Kiitokset kaikille leirille osallistuneille, hauskaa oli!!!

Terveisin: Esa Hartikainen, leirivastaava 2020

 

 

 

 

Tarkemmat tiedot

Alkaa:
la 27.6.2020 klo 14:00
Loppuu:
la 4.7.2020 klo 09:00
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Andørja
Engenes, Norja

Järjestäjä

Kuopion Urheilusukeltajat ry