Koronaviruksen aiheuttamat toimenpiteet

Päivitys 4.11.2020

Päivitys 6.8.2020:

 • Sukellustapahtumiin saa tulla vain terveenä!
 • Noudatetaan turvavälejä ja hyviä hygieniakäytäntöjä.
 • Seuran vakiouimahallivuorot on käytössä normaalisti.
 • Laivassa majoittuminen on sallittua normaali määrän verran.
 • Laivan sisätiloissa oleskelua ja lähikontakteja on vältettävä ellei majoitu.
 • Varaudutaan toiseen aaltoon koronabandemiassa.

Päivitys 2.6.2020:

 • Sukellustapahtumiin saa tulla vain terveenä!
 • Muutamia ylimääräisiä uimahallivuoroja on varattu koulutustapahtumien läpiviemiseksi. Näistä osallistujile annetaan aina erilliset menettelyohjeet tapauskohtaisesti.
 • Laivalle mahtuu mukaan normaali maksimimäärä eli 20 henkilöä, joista 16 sukeltajaa. Majoittua laivassa saa vain 10 henkilöä.
 • Huomioidaan turvavälit tapahtumissa, kuten laivan kansitiloissa ja veneessä mahdollisuuksien mukaan. Laivan sisätiloissa oleskelua ja lähikontakteja on vältettävä ellei majoitu.
 • Viikkosukelluksille ei enää vaadita ilmoittautumisia.

Päivitys 18.5.2020:

 • Viikkosukellukset seuran laivalla keskiviikkoisin kello 17.30 alkaen aloitetaan tällä viikolla 20.5.2020. Toistaiseksi viikkosukellukselle on ilmoittauduttava kalenterin kautta. Mukaan mahtuu 9 sukeltajaa kipparin lisäksi.

Päivitys 13.4.2020:

 • 21.-26.5.2020 suunniteltu Norjan kevätleiri perutaan ja siirretään keväälle 2021

Päivitys 7.4.2020:

Tämän hetkinen tilanne:

 • Uimahalli on suljettu ja allasvuorot peruttu toistaiseksi, tiedotamme lisää kun tiedämme milloin vuorot jatkuvat.
 • Kevätkokous on siirretty myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan.
 • Norppien harjoitukset on keskeytetty toistaiseksi.
 • Laivatapahtumat alkavat vasta kun valtioneuvoston asettamat kokoontumisrajoitteet on purettu.
 • Kompurakoppi ja täyttöasema on jäsenten käytössä normaalisti. Kopille on hankittu desinfiointiainetta ja laadittu ohjeet täyttölaitteiden ja välineiden desinfioinnista.
 • Seuran hallitus ja tapahtumajärjestäjät päättävät kevään ja kesän mittaan järjestettävien tapahtumien siirtämisestä tapauskohtaisesti.

 


Päivitys 16.3.2020:

Valtioneuvoston asettamista julkisten kokoontumisten rajoitteista johtuen seuran kevätkokous siirretään myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan poikkeustilan päätyttyä.

 


Päivitys 14.3.2020:

Niiralan uimahalli on suljettu 14.3. klo 15 alkaen toistaiseksi, ja seuran allasvuorot on peruttu. Allasvuorojen jatkumisesta tiedotetaan kun lisätietoja saadaan.

 


Kuopion Urheilusukeltajat ry:n hallitus on 13.3.2020 päättänyt seuraavista toimenpiteistä koronaviruksen aiheuttaman tilanteen vuoksi:

 • Perutaan norppien harjoitusillat 12.4. saakka
 • Hyödynnetään sähköisiä työkaluja mahdollisimman paljon yhteisten kokoontumisten välttämiseksi tai kokoontujamäärän pienentämiseksi
 • Sukellusharrastusta jatketaan vielä ainakin toistaiseksi pienryhmissä
 • Seuran tapahtumiin ei saa tulla flunssassa
 • Jokaisen on huolehdittava hyvästä käsihygieniasta ja yskimisetiketistä
 • Yhteiskäyttöiset hengitykseen liittyvät sukellusvarusteiden osat on oltava desinfioituja (kuten annostimet, snorkkelit, maskit ja liivien täyttöpäät)

Seuran kevätkokous järjestetään Volvo Truck Centerin tiloissa jäsenille lähetetyn kokouskutsun mukaisesti 26.3.2020 klo 18.00, mutta hallitus pyrkii järjestämään mahdollisuuden osallistua kokoukseen myös etäyhteydellä. Tästä annetaan lisätietoa jäsenille lähetettävässä tarkentavassa kokouskutsussa.

Seuran hallitus seuraa tilannetta ja jakaa uutta tietoa tarvittessa, kuitenkin viimeistään huhtikuun puolivälissä. Sukeltajaliitto on jakanut ohjeita aiheesta uutisissaan sukellusta harrastaville, joita seuran hallitus suosittelee noudatettavaksi:

Jäsentiedote syyskokouksesta

Kuopion Urheilusukeltajien sääntömääräinen syyskokous pidettiin 27.11.2019. Oli hienoa nähdä paikalla niin runsas joukko seuran jäseniä päättämässä yhteisistä asioista. Vuodesta 2020 on tulossa toiminnan täytteinen vuosi, on koulutuksia ennätysmäärä, muutto uusiin tiloihin, sukelluskalastuksen SM-kilpailut ja paljon erityyppisiä sukellustapahtumia. Muistattehan päivittää jäsensivuille yhteystiedot niin pysytte sähköpostijakeluissa mukana ja toki kannattaa seurata myös tapahtumakalenteria.

Huomionosoitukset

Syyskokouksessa jaettiin useita huomionosoituksia. Ansiokkaasta toiminnasta seuran hyväksi palkittiin seuran rintamerkillä Tarmo Föhr, Reijo Honkanen, Jaakko Juntunen, Hannu Koskinen ja Pasi Miettinen. Seuran viiri nro 43 luovutettiin Juha Haloselle. Sukeltajaliiton ansiomerkki luovutettiin Saara Santalalle ja hopeinen ansiomerkki on myönnetty Sami Heikkiselle. Onnittelut!

Jäsenmaksujen kulurakenne ja yksilön tietosuoja

Hallitukselle tehty esitys jäsenmaksujen kulurakenteesta ei saanut kokouksen kannatusta.

Kuopion Urheilusukeltajat noudattaa lakeja, asetuksia ja niiden yhteisöjen sääntöjä, joihin se kuuluu. Hallinnollisissa asioissa seura tukeutuu tarvittaessa Sukeltajaliittoon, joka voi konsultoida Suomen Olympiakomiteaa. Toimimme samalla tavoin, kuin muutkin Suomen urheiluseurat yhdessä rintamassa.

Jäsenmaksut

Kokous hyväksyi hallituksen esittämät jäsenmaksut vuodelle 2020, joiden eräpäiväksi päätettiin 31.1.2020. Jäsenmaksujen maksamisesta lähetetään erillinen viesti sähköpostilla, joka päätettiin seuran viralliseksi tiedotuskanavaksi. Jäsenmaksukirjeen yhteydessä laitetaan lisätietoa tietosuoja-asiasta.

Hallitus vuodelle 2020

 • Puheenjohtaja: Kalle Hakala
 • Sihteeri: Asta Korolainen
 • Rahastonhoitaja Petri Kari.

Hallitus (10): Esa Hartikainen, Olli Hartikainen, Pentti Hartikainen, Timo Immonen, Mika Kari, Lauri Koivisto, Aada Kolehmainen, Teemu Kolehmainen, Esa Koponen ja Juuso Oravainen.

Toimintasuunnitelman kohokohdat

 • Seuralle on tarjottu vuokralle heinäkuun alusta alkeen kompressorihuonetta ja varastoa uudesta uimahallista. Aloitetaan sopimusneuvottelut.
 • Laitesukelluksen kursseja järjestetään historiallisen runsaasti. Kaikki peruslinjan CMAS-kurssit P1 ja P3 väliltä tulee tarjolle.
 • Seura järjestää Sukeltajaliiton alaiset sukelluskalastuksen SM-kilpailut Kuopiossa heinäkuussa.
 • Norjan merileirejä pidetään kaksi kappaletta. Yksi perinteisesti heinäkuun alussa ja toinen hieman lyhempänä keväällä.
 • Sukeltajaliitto järjestää Vapepa-sukeltajakurssin Kuopiossa 15.-17.5. Toivotaan runsasta osallistumista jäsenistä kurssille ja tuetaan kurssin järjestelyjä. Pyritään muodostamaan päivystysrinki.

Kinkunsulattelusukellusta

Perinteinen kinkunsulattelusukellus Verotoimiston luolaan Tapaninpäivänä 26.12.2019 klo 10:00 alkaen. Ohjeet sukeltajille tästä.

Turvallisia sukelluksia toivottaa Kuopion Urheilusukeltajien hallitus!

Liity sinäkin KUS-talkooryhmään!

Seuramme tekee talkootöitä varojen keräämiseksi.  Seurallamme on kuluvana vuonna ja lähivuosina isoja kalusto- ja toimitilahankintoja tulossa, joten varojen kerääminen on nyt erityisen tärkeätä, ettei kaikkea tarvitsisi rahoittaa lainarahalla.

Talkooporukaan kaivataan lisää jäseniä, jotta voimme ottaa enemmän tarjottuja talkootöitä vastaan.

Viime vuosina talkoolaiset ovat tehneet mm. uimarantojen tarkastussukelluksia (pohjan siivoaminen), etsineet ja nostaneet kansalaisilta järviin kadonneita esineitä, auttaneet veneilijöitä potkureiden kanssa sekä tehneet kaikenlaisia muitakin pienimuotoisia harrastussukeltajalle sopivia sukellustehtäviä.

Uimarantojen tarkastussukellukset sopivat erinomaisesti myös juuri peruskurssin käyneillekin, seuralta voi hakea laitepaketin sukellustalkoita varten veloituksetta lainaan!!!

Uimarantojen tarkastussukellukset alkavat heti jäiden lähdettyä. Tarkastettavia rantoja on tulossa ainakin Siilinjärvelle ja Kuopion lähiympäristöön.

Liity ryhmään: Seuralla on Facebookissa ryhmä talkoolaisille  ”KUS talkooryhmä”. Ilmoittelen talkooryhmässä  talkootehtäviä sitä mukaa kun niitä tulee, niistä voi jokainen sitten katsoa mihin osallistuu oman osaamisensa ja kokemuksensa mukaan. Yksin ei saa koskaan sukeltaa, aina on oltava vähintään naruyhteys  pinta-avustajaan.

Voin ilmoittaa talkoista sähköpostitse henkilöille ,jotka eivät käytä facebookia, tässä tapauksessa tarvitsen sähköpostisoitteesi ,jonka voit lähettää osoitteeseen tai puh: 050 352 9043

Koska sukellustalkoot keskittyvät kesäajalle, on loppusyksy, talvi ja alkukevät hiljaista aikaa sukellustehtävien osalta.  Toivon, että jatkossa näille talkoiden suhteen hiljaisille kuukausille löytyisi myös talkootehtäviä. Ilmoitelkaa allekirjoittaneelle jos kuulette talkoomahdollisuuksista, myös sukeltamiseen liittymättömät talkoot kiinnostavat.

Tehdään yhdessä hyvä tulos seuralle!

Talkoovastaava Esa Hartikainen

Avovesikauden 2019 laivasukellukset halvalla!

Onko suunitelmissasi sukeltaa Kuopion Urheilusukeltajien tapahtumissa laivalla useamman kerran avovesikauden 2019 aikana? Seura tarjoaa tämän mahdollisuuden edullisesti hintaan 100 €. Maksat vain kerran ja sen jälkeen sinun ei tarvitse huolehtia osallistumismaksuista, ja voit keskittyä sukeltamiseen.

Maksu etukäteen Kuopion Urheilusukeltajat tilille FI06 3131 3001 2641 34 ja viestiksi: “Koodi 3301, laivasukellukset 2019”. Esitä kuitti kipparille kännykästä tai tuloste. Myös liikuntasetelit käyvät maksuvälineenä, jolloin maksu seuran kopille (esim. täyttäjä) ja tehdään käteismaksukuitti.

Joihinkin sukellustapahtumiin (mm. viikonloppuleirit ja järvileiri) edellytetään ilmoittautumista etukäteen, ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Kausimaksu ei poista ilmoittautumisvelvoitetta ja eikä oikeuta ilmoittautuneiden ohittamiseen tapahtumissa, joten kannattaa ilmoittautua ajoissa.

Seuran uudet säännöt

Patentti- ja rekisterihallitus on 16.1.2019 hyväksynyt käyttöön Kuopion Urheilusukeltajat ry:n uudistetut säännöt. Säännöt on hyväksytty seuran syyskokouksessa 17.11.2018.

Pääset lukemaan säännöt avamalla artikkelin allaolevasta linkistä:

Jatka lukemista

Ehdota palkittavia jäseniä

Kuka ansaitsee Vuoden Sukeltaja -kiertopalkinnon vuodelta 2018?
Seura täyttää 50-vuotta. Ketkä ansaitsevat tulla palkituksi juhlavuoden kunniaksi?

Ehdotukset perusteluineen sähköpostilla info@kuopionurheilusukeltajat.fi:
* Vuoden Sukeltaja 28.2. mennessä.
* Juhlavuoden palkittavat 30.4. mennessä.

Vuoden sukeltajan valintaohjeet

Valinnalla pyritään kannustamaan aktiivista, seuraa kehittävää toimintaa, joka kohdistuu koko jäsenistöön. Palkinto jaetaan seuran kevätkokouksessa. Palkintojen saajan päättää seuran hallitus jäsenistön esityksestä. Keskeisiä kriteerejä valinnassa ovat:
* Aktiivinen ja aloitteellinen seuraa kehittävä toiminta.
* Sitoutuminen seuran toimintaa.
* Tasa-arvoisuus ja tasapuolisuus toiminnassa.
* Hyvän sukelluskulttuurin edistäminen.

Aikaisemmat Vuoden Sukeltajiksi valitut ovat:
* 2008 Antti Hirvonen
* 2009 Jani Mielonen
* 2010 Pentti Hartikainen
* 2011 Mikko Anttonen
* 2012 Sami Heikkinen
* 2013 Jaakko Lyhykäinen
* 2014 Sari Knuutinen
* 2015 Kari Pussinen
* 2016 Kalle Hakala
* 2017 Juuso Oravainen

Juhlavuoden palkittavat

Seura on perinteisesti jakanut huomionosoituksia hieman runsaammin 5 vuoden välein aina juhlavuosina. Palkitsemisten tarkoituksena on muistaa ja kannustaa paikallisissa, alueellisissa ja valtakunnallisissa luottamus- ja vastuutehtävissä olleita pikäaikaisia jäseniämme, jotka ovat toimineet aktiivisesti ja pitkäjänteisesti sukellusharrastuksemme eteen. Myös kaikenlainen muu ansiokas seuratoiminta ansaitsee tulla huomioiduksi.

Seura 50 vuotta 6.1.2019 ja vuosijuhlat syyskuun 7. päivä

Vuosi 2019 on Kuopion Urheilusukeltajien 50. seuravuosi.

Kuopiossa suunniteltiin sukellusseuran perustamista jo vuonna 1965, mutta hanke kariutui huonoihin koulutusmahdollisuuksiin. Asia sai uudelleen tuulta purjeisiinsa, kun Kuopion uimahallia alettiin rakentamaan ja se saatiin käyttöön syyskuussa 1969. Ensimmäinen alustava kokoontuminen pidettiin paikallisten palomiesten ja sotilaiden aloitteesta joulukuussa 1968. Kuopion Urheilusukeltajat ry:n virallinen perustava kokous pidettiin 6.1.1969 Sotilaskodissa. Puheenjohtajaksi valittiin M Vallema, varapuheenjohtajaksi P Arpomaa, sihteerksi K Pippuri, rahastonhoitajaksi H Lindström, pr-mieheksi H Pitkänen ja kalustonhoitajaksi R Huovinen. Muut johtokunnan jäsenet valittiin myöhemmin.

Seuran perustava kokous 6.1.1969

Seuran 50-vuotisjuhla pidetään 7.9. Kylpylähotelli Rauhalahdessa. Juhlatoimikunta on aloittanut valmistelut Reijo Kontkasen vetämänä.

Hallitus 2019

Syyskokouksessa valittiin vuoden 2019 hallitukseen seuraavat henkilöt:

Puheenjohtaja: Kalle Hakala
Varapuheenjohtaja: Pentti Hartikainen
Sihteeri: Asta Korolainen
Rahastonhoitaja: Jari Kuosmanen
Kalustonhoitaja: Mika Kari

8 muuta jäsentä:
Olli Hartikainen
Esa Koponen
Teemu Kolehmainen
Juuso Oravainen
Reijo Kontkanen
Esa Hartikainen
Timo I

Yksi hallituspaikka jäi täyttämättä. Paikka täytetään myöhemmin hallituksen päätöksellä.