Vapaasukellus

Vapaasukellus on nimensä mukaisesti sukeltamista vapaasti, ilman veden alla käytettävää hengityslaitetta. Vapaasukellukseen kuuluu uima-altaalla ja avovesissä suoritettavat kilpailulajit ja vapaasukelluksesta voi tietenkin myös nauttia ilman kilpailullisia tavoitteita. Vapaasukellus on myös osa muita vesiurheilulajeja, kuten harppuunakalastusta ja uppopalloa. Lajissa tärkeää on oppia rentoutumaan ja harjoittelun avulla harrastaja pystyy pidentämään sukellusaikojaan. Vapaasukellus lajina pystyy tarjoamaan harrastajalleen hienoja ja ainutlaatuisia vedenalaisia elämyksiä.

Kuopiossa vapaasukellusta on mahdollista harrastaa talvisin uima-altaalla seuran vuoroilla. Kesäaikaan Kuopion ympäristöstä löytyy useita mielenkiintoisia sukelluskohteita luonnonvesistä. Luonnonvesien tutkimisen lisäksi myös syvyyssukelluksen harjoitteluun Kuopion läheisyydestä löytyy erinomaisia kohteita vanhoista kaivoksista.

Vapaasukelluksen turvallinen harrastaminen vaatii perehtymistä lajiin  sukellus- ja pelastustekniikoiden osalta. Kaveritoiminnan opettelu ja lajin harrastaminen yhdessä muiden harrastajien kanssa on välttämätöntä turvalliselle harrastamiselle. Seura pyrkii edistämään vapaasukelluksen harrastamista  esimerkiksi järjestämällä  AIDA koulutusjärjestelmän kursseja Kuopioon.