Allasvuorot

Niiralan uimahalli on suljettu yleisöltä 14.3. klo 15 alkaen toistaiseksi koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Kuopion Urheilusukeltajilla on allasvuoroja Niiralan uimahallissa (Hannes Kolehmaisen katu 3) seuraavina ajankohtina:

Syvä allas:

 • ma klo 20.30-22.00
 • ke klo 20.30-22.00
 • la klo 18.00-20.00 (yt. Seikkailukeskuksen kanssa)

Syvä ja matala allas:

 • su klo 18.30-19.30 (vain norpille)

Allasvuoroja ei ole kesällä. Talvikauden vakioallasvuorot ovat 12.8.2019 – 17.5.2020 välisenä aikana.

Allasvuorojen muutokset

Tällä hetkellä allasvuoroissa ei ole muutoksia.

Löydät allasvuorojen muutokset myös tapahtumakalenterista

Toimintaohjeet allasvuoroille

 • Saavu paikalle viim. 19.45, uimahallin kassa sulkeutuu 20.00
 • Esitä kassalla seuran jäsenkortti (mobiiliversio tai tulostettu)
 • Laitteet/pullot voi kantaa sisään pääoven kautta katsomon alaovelle (matalan altaan pää) taikka lastauslaiturin kautta opetusaltaalle, jolloin avainta lainataan seuran kopilta
 • Altaaseen ei saa mennä ennen vuoron alkua
 • Huomioi muut sukeltajat ja anna kursseille tilaa
 • Pukutiloista poistuttava viimeistään puoli tuntia allasvuoron päättymisen jälkeen
 • Toimi hyvässä hengessä uimahallin henkilökunnan kanssa
 • Jos ongelmia tulee, niin ota yhteyttä hallituksen jäseniin, jotka hoitavat asioita eteenpäin

Seuran jäsenkortti on ladattavissa seuran nettisivujen kautta. Luo itsellesi käyttäjätunnus rekisteröitymislomakkeella (jäsensivut-linkki). Jäsensihteeri tarkastaa jäsenmaksusi tilan ja vahvistaa tämän jälkeen käyttäjätunnuksesi. Jäsensivut-osiosta löydät kuluvan vuoden jäsenkorttisi. Voit ladata jäsenkortin PDF-muodossa esim. puhelimesi muistiin ja esittää jäsenkortin puhelimesi näytöltä. Voit myös tulostaa jäsenkortin PDF-tiedostosta mikäli haluat.

NIIRALAN UIMAHALLIN PELASTUSSUUNNITELMA

HÄTÄTILMOITUKSET JA HÄLYTTÄMINEN

Allas- ja pesutiloissa ei ole kiinteää puhelinta. Valvojan pöydän vasemmassa vetolaatikossa on matkapuhelin tai on käytettävä omaa GSM-puhelinta. Hätäilmoitusnumero on 112.

Valvojan korokkeella on hälytysnappi, jolla tehdään uimahallin sisäinen hälytys. Uimahallin paikalla oleva henkilökunta hälytetään tällä painikkeella (ja/tai kuulutuksella) paikalle. Hälytysnappi toimii vain silloin, kun kuulutusjärjestelmässä on virrat kytkettynä. Kuulutusjärjestelmän kytkimet ovat mikrofonipaneelissa. Laitosmies on viimeinen tiloista poistuva henkilö ja häneltä saa apua ongelma tilanteisiin. Laitosmiehen puhelinnumero on 044 718 2525.

ENSIAPUVÄLINEET

Valvojan korokkeen takaseinällä olevaan kaapiston vetolaatikoissa on laastareita.

Altaalle mentäessä allasvalvojan korokkeen vieressä oikeanpuoleisen oven takana on uimahallin hapenantolaukku (punainen) ja rankalauta.

Talvisin seuran hapenantolaitteet ovat sijoitettu uimahallin takana olevaan seuran varastokoppiin. Kesäisin ne ovat laivassa.

EVAKUOINTI

Hallin käyttäjien evakuointi tehdään uimahallin henkilökunnan käskystä tai oma-aloitteisesti vaaran uhatessa. Tällaisia tilanteita voivat olla tulipalo tai myrkkyvuoto. Hallin henkilökunta johtaa pääsääntöisesti evakuointia. Laitosmies saapuu valvojankopille organisoimaan poistumista uimahallista. Uimahallissa käsitellään mm. nestemäistä klooria, otsonia, hypokloridia ja suolahappoa.
Evakuointi tehdään aina ulos joko suoraan tai pukutilojen (pukeutumisen) kautta tilanteen mukaan. Kokoontumispaikka on keilahalli/parkkipaikka.

Koulutustapahtumien järjestäminen allasvuoroilla

Kun kyseessä on seuran ulkopuolinen kurssi tai tapahtuma, on kurssista tai tapahtumasta laitettava ennakkoon sähköpostia seuran hallitukselle (), joka päättää, voiko ko. tilaisuutta järjestää seuran allasvuorolla.

Ilmoitus on jätettävä vähintään 1 viikko ennen tapahtumaa, ja siinä on ilmoitettava:

 • Ko. kurssin allasharjoitusten ajankohdat
 • Osallistujien nimet

Perusperiaatteena on, että kurssille tai tapahtumaan on osallistuttava seuran jäseniä tai tapahtuman on oltava seuran järjestämä.

Pelkästään ulkopuolisille järjestettäviä tapahtumia ei siis pääsääntöisesti hyväksytä, mikäli järjestäjä on seuran ulkopuolinen taho tai käytännössä toimii sellaisena, vaikka olisikin myös seuran jäsen.