VAPEPA

Vapaaehtoinen pelastuspalvelu on 53 järjestön verkosto, jonka hälytysryhmät tukevat viranomaisia onnettomuuksissa ja muissa kriisitilanteissa. Sukeltajaliitto toimii yhtenä Vapaaehtoisen pelastuspalvelun valmiusjärjestönä. Toiminta on Vapepan periaatteiden mukaista.

Vapepa-verkoston toiminta on:

  • Vapaaehtoista
  • Viranomaista tukevaa
  • Pyyteetöntä
  • Organisoitua
  • Koulutettua kansalaistoimintaa

Vapepa-sukeltajat

Vapepa-sukellustoiminta on Sukeltajaliiton alaisten sukellusseurojen toimintaa, joiden koulutetut Vapepa-sukeltajat avustavat viranomaisia erilaisissa vesistöissä tapahtuvissa tehtävissä, kuten kadonneen henkilön tai esineen etsintätehtävissä. Vapepa-sukeltajia koulutetaan Vapepa-valiokunnan vuosittain järjestämällä valtakunnallisella Vapepa-sukeltajakurssilla, jolta valmistuu osaajia sukellusseurojen hälytysryhmiin. Lisätietoa tulevista kursseista ja ennakkovaatimuksista löydät Sukeltajaliiton -sivuilta.

Syksyllä 2020 Pohjois-Savo sai oman hälytysryhmän. Ryhmässä on tällä hetkellä kymmenen sukeltajaa. Kuopion Urheilusukeltajien kalusto on harjoituksissa ja tehtävillä ryhmän käytettävissä.  Ryhmämme harjoittelee joustavin aikatauluin ja järjestää yhteishenkeä kohottavia tapahtumia. Hälytysryhmä kaipaa lisää sukeltajia kaikenlaisiin tehtäviin (esim.venekuski, naruttaminen). Tehtäville osallistuminen on vapaaehtoista oman sukelluskokemuksen ja muun elämän mukaan. Jos olet kiinnostunut ota yhteyttä .