Nuoriso

Norppatoiminta on tarkoitettu n. 7 – 15 vuotiaille, uimataitoisille vesipedoille. Norpat on jaettu neljään ryhmään iän/taitotason mukaan.

Seuramme norppaohjaajat ovat Sukeltajaliiton norppaohjaajakoulutuksen käyneitä aktiivisia sukelluksen harrastajia, joiden valvonnassa norpat toimivat.

Tärkeintä on, että nuorilla on hauskaa ja leikin ohessa totutaan olemaan vedessä. Norpat sukeltavat perusvälineillä eli maskilla, snorkkelilla ja räpylöillä. Harjoituksissa opetellaan erilaisia uintipotkuja, vedellä täyttyneen maskin- ja snorkkelin tyhjennystä sekä tehdään erilaisia tehtäväratoja, joiden tarkoitus on totuttaa toimimaan luontevasti vedessä. Tehtävärasteja on veden alla sekä veden päällä.

Muutamia esimerkkejä opittavista asioista:

  • tutustutaan perusvälineisiin, joita ovat maski, snorkkeli ja räpylät
  • erilaiset uintipotkut
  • pinnan alle meno
  • paineentasaus syvemmälle mennessä
  • maskin ja snorkkelin tyhjentäminen -veden alla
  • turvallinen pintaan tulo

Norpat tutustuvat myös sukeltamisen teoriaan. Käsitellään esimerkiksi vedenalaista painetta, hengityksen pidättämistä, ylihengityksen edut ja haitat, valo ja värit veden alla, kylmyys ja sen vaikutukset.

Seuramme sukelluskalastajien opastuksella on tutustuttu sukelluskalastukseen ja kokeiltu altaalla harppuunoiden käyttöä. Kallan Melojat on myös järjestäneet mahdollisuuden kajakkimelonnan kokeiluun.
Järjestämme myös mahdollisuuden laitesukelluskokeiluun. Kokeilun ikäraja on 10v, jos suorittaa hyväksytysti norpan taitoradan, muuten 12v.

Mikäli kiinnostuit uudesta harrastuksesta, laita viestiä nuorisovastaavalle .