Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Norjan merileiri

la 29.6.2024 - la 6.7.2024

Lähde mukaan perinteiselle Norjan merileirille!

Leiri järjestetään tänä vuonna 29.6.-6.7. Kilboghavnin alueella, noin 100km päässä Mo i Ranasta. Majoitumme mukavasti Polarcamp-lomakylän mökeissä ja pääsemme tekemään sukelluksia suoraan omasta rannasta

Leiripaikalta on noin kahden tunnin ajomatka Pluraan, joten luolasukeltajienkin on mahdollista päästä kiven sisään leiriltä käsin. Niin ikään parin tunnin ajomatkan päässä sijaitsee Juvikan kylän lähistölle uponnut rahtialus Ranheimin hylky. Muita mahdollisia erityiskohteita kartoitetaan. Myös sukeltamattomille leiriläisille löytyy varmasti aktiviteetteja lähiseudulta!

Majoitus tapahtuu alueella hyvin varustelluissa mökeissä, joihin mahtuu hiukan mökistä ja majoittujista riippuen 3-8 majoittujaa. Majoitus kustantaa viikon ajalta mökistä riippuen 8750-13300 NOK (n. 765 – 1200 eur) ja kulut jaetaan kunkin mökkikunnan kesken. Alueella on mahdollista majoittua myös asuntoautossa tai -vaunussa ja todella sissihenkinen varaa itselleen telttapaikan – sekin onnistuu!

Ajomatkaa kohteeseen tulee Kuopiosta reilut 1100 km, joten seuran kaluston ja leirin pääosat aloittavat moottorimarssin Kilboghavnin suuntaan varhain perjantaina 28.6. Sukellustoiminta leirillä aloitetaan lauantain 29.6. aikana kaluston purkamisen ja valmistelun sekä henkilökohtaisen huollon jälkeen. Viimeiselle sukellukselle lähdetään perjantai-aamuna 5.7. ja kotiinpaluu tapahtuu 6.7. alkaen.

Kyytien osalta hyödynnämme kimppakyytejä, joten jo ilmoittautumisvaiheessa pyydetään myös ilmoittamaan kyydin tarve tai mahdollisuus ottaa matkustajia. Kaikki leirin yhteiset varusteet ja myös suurin osa sukellusvarusteista pyritään kuljettamaan kootusti, jotta matkustajille jää autoihin mahdollisimman paljon tilaa.

Mukaan lähtee seuran vene ja siirrettävät kompressorit sekä ensiapukalusto. Tekniikkasukellusta tuetaan mahdollisuuksien mukaan ja ainakin nitrox-täyttöjen tulisi onnistua.

Leirillä toteutetaan päivittäin porukalla kohteesta riippuen yksi tai kaksi sukellusta vaihtelevilla kohteilla sukeltajien kokemus, taidot ja halut sekä olosuhteet huomioiden. Huomioikaa, että vedet ovat tuolla kesälläkin kylmiä (noin 6-10°C), joten kuivapuvun käyttöä suositellaan, joskin aikaisempinakin vuosina on jokunen märkäpukusukeltaja onnistuneesti ilman vakavampaa hypotermiaa sukeltanut.

Leirillä toimitaan talkoohengessä ja jokaiselta leiriläiseltä odotetaan halukkuutta toimia osaamisensa ja koulutuksensa mukaisesti leirin huollossa ja sukellustoiminnan pyörittämisessä!

Leirin tarkemmista käytännön järjestelyistä tiedotetaan lisää kevään mittaan seuran sähköpostilistan kautta. Kysymyksiä saa ja pitää lähettää myös suoraan leirivastaavalle, mikäli jokin leiriin liittyvä asia askarruttaa.

Ilmoittautuminen:

Ensimmäinen määräaika ilmoittautumisille on viikon 16 loppuun, eli sunnuntaihin 21.4. mennessä! Leirille voi ilmoittautua myöhemminkin, mikäli paikkoja on jäljellä.

Huomioikaa, että paikka leirille varataan vasta, kun leirimaksu 40 €/sukeltaja on maksettu Kuopion Urheilusukeltajat Ry:n tilille Handelsbanken FI06 3131 3001 2641 34 (BIC: HANDFIHH). Maksun viestiosaan tulee kirjoittaa ”Norja 2024” ja sen henkilön nimi, jota leirimaksu koskee: esim. “Norja 2024 Saku Sukeltaja”. Lisäksi seuran jäsenmaksun vuodelle 2024 tulee olla maksettu!

Leirille lähteviltä ”turisteilta” ei leirimaksua peritä. Huomioikaa kuitenkin, että turistipaikat on tarkoitettu ensisijaisesti leirille osallistuvan sukeltajan puolisoille ja perheenjäsenille. Muita turisteja voidaan ottaa leirille mukaan ainoastaan, jos varatut majoituspaikat eivät muutoin täyty.

Leirimaksua ei palauteta, vaikka osallistuminen peruuntuisikin! Mikäli joudut kuitenkin leirille osallistumisesi perumaan, tulee tämän tapahtua viimeistään 31.5.2024 mennessä ilmoittamalla asiasta leirivastaavalle. Muussa tapauksessa sitoudut osallistumaan majoituskustannuksiin (koskee mökkimajoittujia), ellei tilalle löydetä toista henkilöä.

Jokaisella leirille osallistuvalla sukeltajalla tulee olla seuran jäsenmaksu ja 40 € leirimaksu maksettuna ja sukeltajakortti (P1/OWD riittää, vapaasukeltajilla ei kortitusvaatimusta). Sukelluksen kattava tapaturmavakuutus on erittäin suositeltava. DAN lienee tunnetuimpia, helpoimpia ja yksi parhaiten toimivista vakuuttajista.

Ilmoittautumiset tapahtuvat sähköisellä lomakkeella.

Mikäli ilmoittautumislomakkeen kanssa on ongelmia, ilmoita asiasta leirivastaavalle, niin hän lähettää ilmoittautumiskaavakkeen sähköpostiisi.

Tiedot

Alkaa:
la 29.6.2024
Loppuu:
la 6.7.2024
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Norja