Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Norjan merileiri

la 1.7.2017 - la 8.7.2017

Kuopion urheilusukeltajien Norjan merileiri pidetään tänä vuonna tuttuun tyyliin heinäkuun ensimmäisen täyden viikon aikana. Kohteena on tällä kertaa Tjeldsundin sillan kupeessa sijaitseva Tjeldsundbrua camping.

Leirille lähdetään Kuopiosta perjantaina 30.6. ja paluu tapahtuu lauantaista 8.7. alkaen . Ensimmäinen varsinainen leiripäivä on siis lauantai 1.7. ja leirin purku aloitetaan perjantain 7.7. viimeisten sukellusten jälkeen. Reitillä on kohtalaisen korkeita nousuja, joten perjantaina sukellamme todennäköisesti vain aamupäivällä, jotta kotimatka on kaikkien kannalta turvallinen.

Kyytien osalta hyödynnämme kimppakyytejä, joten jo ilmoittautumisvaiheessa pyydetään myös ilmoittamaan kyydin tarve tai mahdollisuus ottaa matkustajia. Kaikki leirin yhteiset varusteet ja myös suurin osa sukellusvarusteista pyritään kuljettamaan kootusti.

Leireily itsessään toteutetaan vanhaan hyvään malliin. Joka päivä toteutetaan porukalla kaksi sukellusta vaihtelevilla kohteilla sukeltajien kokemus, taidot ja halut sekä olosuhteet huomioiden. Huomioikaa, että vedet ovat tuolla kesälläkin kylmiä (noin 6-10°C), joten kuivapuvun käyttöä suositellaan, joskin aikaisempinakin vuosina on jokunen märkäpukusukeltaja onnistuneesti ilman hypotermiaa sukeltanut.

Seuran kalustosta mukaan lähtee Buster-vene, 2 kompressoria 300/200bar, ensiapu- ja hapenantovälineet. Seuran laitepaketteja yms. voi vuokrata leirille kalustovastaavan kautta. Tekniikkasukellusta tuetaan, eli ainakin nitroksiasema lähtee mukaan ja mahdollisesti myös trimix-täytöt järjestetään. Kaasuhuoltoon osallistuvat taitojensa ja koulutuksensa rajoissa vuorollaan kaikki leiriläiset.

Leirin tarkemmista käytännön järjestelyistä tiedotetaan lisää kevään mittaan seuran sähköpostilistan kautta. Kysymyksiä saa ja pitää lähettää myös suoraan leirivastaavalle, mikäli jokin leiriin liittyvä asia askarruttaa.

Tiedot

Alkaa:
la 1.7.2017
Loppuu:
la 8.7.2017
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Tjeldsund
Norja

Järjestäjä

Kuopion urheilusukeltajat
Kotisivu:
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto