Viikkoleiri Suvasvedellä 2020

TERVETULOA SUKELTAMAAN SUVASVEDELLE 21.-23.7.2020

Viikkosukellusleiri järjestetään Suvasvedellä 21.-23.7. Tapahtuma toteutetaan MS Marie Antoinette laivalta ja Octo II – moottorivenettä käyttäen. Periaatteena leirillä on, että osallistujat itse järjestävät päivittäin hyvin organisoidun ja turvallisen sekä mukavan sukellustapahtuman. Jokainen osallistuu eri tehtäviin koulutustasonsa ja taitojensa mukaan.

Laivan kippareina toimivat Pentti Hartikainen ja Reijo Honkanen (linkki yhteystietoihin). Kipparit päivittävät leiritietoja tälle web-sivulle ja kirjoittelevat informaatiota tapahtumakalenteriin lähdöistä päivittäin, joita osallistujan kannattaa seurata. https://www.kuopionurheilusukeltajat.fi/tapahtumakalenteri/

OHJELMA

Kalusto siirretään Kuopiosta Suvasvedelle tiistaina 21.7. iltapäivällä ja sukellustoiminta alkaa klo 18.00. Voit osallistua leirille yksittäiselle sukellukselle tai jopa kolmelle yhden päivän aikana. Jokaiselle sukellukselle pääsee ja voi palata Enonniemen kalastamasta (Konnantie 92, 71310 Kuopio). Sukelluslähdöt kestävät kokonaisuudessaan noin 4 tuntia ja lähtöajat satamasta ovat seuraavat:

  • tiistai 21.7. klo 18
  • keskiviikko 22.7. klo 10, klo 14 ja klo 18
  • torstai 23.7. klo 10, klo 14 ja klo 18

Laiva on rekisteröity 20 henkilölle ja mukaan mahtuu maksimissaan 16 laitesukeltajaa. Yöpymispaikoja on miehistö mukaanlukien 10. Mikäli sukelluslähtöön tulee yli 20, osa lähtijöistä voi toteuttaa sukelluksen Octo II -veneellä.

ILMOITTAUTUMINEN

Voit varata paikkasi laivan lähtöihin ja majoituspaikoille tapahtumakalenterin kautta 20.7. saakka, jos paikkoja on vapaana. Huom! Jokaisena päivänä jokaiseen lähtöön ja majoituspaikalle on ilmoittauduttava tapahtumakalenterissa erikseen. Jos sinulla ei ole jäsentunnuksia web-sivuille, niin voit ilmoittautua myös sähköpostilla varapuheenjohtaja@kuopionurheilusukeltajat.fi.  Jos tilaa on, voit ilmoittautua mukaan myös puhelinsoitolla kippareille 21.7. klo 14 alkaen.

OSALLISTUMISMAKSUT

Osallistumismaksu seuran jäseniltä on päivittäin 5 € yhdeltä ja 10 € kahdelta “sukelluslähdöltä” (sisältää myös kolmannen sukelluksen, ilmatäytöt ja majoituksen). Jäsenen tai sukeltajan mukana tulevat seuraajat pääsevät tapahtumiin ilmaiseksi, mutta omalla vastuulla ja tilan salliessa.

Osallistumismaksut mieluiten pankkikortilla paikan päällä maksupäätettä käyttäen tai tilisiirtona Kuopion Urheilusukeltajat tilille FI06 3131 3001 2641 34 ja viestiksi koodi, tapahtuma ja osallistumispäivämäärät: “3302 viikkosukellusleiri 22.7.2020”. Esitä kuitti maksusta kipparille. Voit maksaa myös liikuntaseteleillä tai käteisellä tasarahana.

HUOLTO

Octo II -vene toimii laivan yhteys- ja turvaveneenä, ja sillä liikuttaessa on mukana pidettävä toimivaa viestivälinettä laivaan. Laivassa on PMR-radiopuhelinpari tätä varten.

Laivassa on 2 retkikompressoria pääasiassa ilmatäyttöihin. Joskus voi saada nitroksiakin riippuen happitilanteesta ja täyttäjien koulutuksesta.

Laivassa on kolme jääkaappia. Ruokaa voi valmistaa kaasugrillillä tai kaasuliesi/-uunilla. Mikroaaltouunia ja kahvinkeitintä voi joskus käyttää kipparin luvalla, jos sähkö riittää.

Laivassa on puulämmitteinen sauna ja kiukaasta saa kuumaa vettä pesutarpeisiin. Lämmitetään tarpeiden ja toiveiden mukaan.

Yöpymisvarusteina on oltava vähintään aluslakana ja tyynynpäällinen. Makuupussin käyttö ei vapauta aluslakanoiden käytöstä hygieniasyistä.

TURVALLISUUS

Leirillä noudatetaan:

Covid-19 huomiointi: Sukellustapahtumiin saa tulla vain terveenä! On suositeltavaa oleskella laivan kansitiloissa turvavälit huomioiden mahdollisuuksien mukaan. Laivan sisätiloissa oleskelua ja lähikontakteja on vältettävä. Majoittujien maksimimäärää laivalla on rajoitettu.

YHTEISTOIMINTA

Sukeltajaliitto järjestää Sukelluskalastuksen SM-kisat 24.-25.7.2020 Suvasvedellä. Viikkosukellusleiri tarjoaa myös SM-kisoihin osallistuville tutustumismahdollisuuden kisa-alueeseen ennakkoon. Leirin jälkeen seuran laiva ja vene jäävät SM-kisojen järjestelyihin Suvasvedelle. SM-kisajärjestelyihin osallistuville eri tiedotuskanavat ja web-sivut.